PEMBANGUNAN LAMAN SESAWANG BAGI PENGURUSAN JAWATANKUASA OBE POLITEKNIK KUCHING SARAWAK DENGAN KERANGKA DJANGO - Mohd Fadli Che Adenan (INTERNATIONAL JOURNAL OF INNOVATION AND INDUSTRIAL REVOLUTION (IJIREV), 2024)
Pengurusan Jawatankuasa OBE (Pembelajaran Berasaskan Hasil) mestilah teratur dan mudah dicapai oleh pihak tertentu seperti pihak pengurusan dan juga ahli jawatankuasa itu sendiri. Antara maklumat yang boleh dicapai ialah carta organisasi jawankuasa, informasi jawatankuasa, aktiviti yang dijalankan serta pengurusan data bagi jawatankuasa. Kesukaran menguruskan data aktiviti adalah sebab utama laman sesawang ini dihasilkan. Proses membangunkan laman sesawang khusus ini menggunapakai kerangka pembangunan web Django. Paparan laman sesawang memerlukan pengetahuan asas HTML (Hypertext Markup Language) dan CSS (Cascading Style Sheet). Hasil pembangunan laman sesawang Jawatankuasa OBE memberi peluang kepada pihak pengurusan mencapai pengkalan data aktiviti yang dijalankan oleh penyelaras OBE jabatan.